Malaga látnivalók

Malaga látnivalók

Malaga/Málaga a Costa del Sol egyik legjelentősebb tengerparti városa, azonban kulturális látnivalói is figyelemre méltók. Kellemes középkori óvárosa van, de 16. századi katedrális és középkori mór kastélyok találhatók. Jelentős a város szülöttének, Picassónak a háza, és a múzeuma.

Malaga a Costa del Sol egyik legjelentősebb tengerparti városa, a homokos partjain végtelen hosszúságú üdülőhelyek sorakoznak. Gyönyörű homokos strandja a Playa de Malagutea. Kellemes klímája miatt még egész szeptemberben alkalmas tengerparti nyaralásra.

Malaga legjobb látnivalói

Malaga a legrégebbi alapítású mediterrán kikötők egyike, ezt igazolja a rómaiak idején alapított színháza, a föníciai időkből származó világítótornya, amelyre a mórok egy középkori erődöt emeltek. A kikötő feletti dombtetőn állnak az Alcazaba és a Castillo de Gibralfaro kastélyok, de a város számos múzeuma, például a Center Pompidou Málaga modern művészetek gyűjteményét is tartalmazza.

Alcazaba de Málaga

Az ősi mór kastély a 11. században az egykori római bástya helyén épült, amely a város muszlim uralkodóinak székhelye volt száz éven keresztül. Az erődített palota három védőfal-kapcsolattal és több mint száz toronnyal rendelkezett, máig látható a Torre de la Vela, és a Torre del Homenaje. Az Alcazaba a Nasrid-korszak jelentős iszlám építészeti alkotása, amelynek bonyolult dekorációs részletekkel rendelkezik. A teraszos kerti udvarokban medencék és szökőkutak találhatók, a szabadtéri kilátóhelyeiről csodálatos panoráma nyílik a tengerre.

Teatro Romano

Az Alcazaba de Málagától nem messze a Gibralfaro-hegyen láthatók az ókori színház romjai, amelyek Augustus császár idején építettek, napjainkban szabadtéri színházi előadások helyszíne.

Castillo de Gibralfaro

A Gibralfaro-hegy csúcsán magasodik a Castillo de Gibralfaro, amelyet szintén a mórok építettek a 10. században a föníciai világítótorony helyén. Az erőd híres a katolikus uralkodók három hónapig tartó ostromáról. Annak ellenére, hogy az épület jelentős része megsemmisült, az erőd fölé magasod régi sáncai, valamint a védfalakon beül az iszlám építészetre jellemző udvarok és épületek maradványai ma is láthatók.

Museo Picasso Málaga

Az óvárosban látható Picasso gyermekkori otthona és a Múzeum, amely a művész átfogó gyűjteményét tartalmazza. A modern művészet rajongóinak fontos célpontja a múzeum. A legjelentősebb művek az Anya és Gyermek, A nő emelt karokkal, A fürdőző, és más ismert alkotások tekinthetők meg.

Vásárcsarnok

A Mercado de Atarazanas a város történelmi piaca. Nevezetes a bejáratáról és a Málaga történelmi nevezetességeit bemutató ólomüvegablakokról. Az egykori mór hajógyárból már csak patkó alakú bejárat maradt meg, amely a 14. században épült.

Basílica Nuestra Señora de la Victoria

A 17. századi barokk stílusú templom Málaga legjelentősebb egyházi épülete, egyben történelmi emlékmű. Nevezetes arról, hogy azon a helyen emelték, ahol a katolikus uralkodók a visszahódítás során a várost ostrom alá helyezték. A belsejében látható a város védőszentjének a Miasszonyunk kegyhelye. A bazilika a Plaza Santuario-n található.